Dagverloop

Benieuwd naar hoe een dag bij ‘De Sterrelichtjes’ eruit ziet? Lees verder en ontdek het dag-patroon dat uw kindje bij ons meemaakt!

7u: We openen onze deuren om u en uw kindje met een warm hart te ontvangen en u de gelegenheid te geven afscheid te nemen van uw kindje.

7u30: Samen met uw kindje gaan we rond onze tafel zitten. De kindjes die honger hebben, kunnen dan een boterham eten en een beetje drinken.

8u15: We starten samen de dag door:

  • Samen naar de xylofoon te luisteren
  • Het kaarsje aan te steken en hier een liedje voor te zingen
  • De kindjes één voor één te groeten
  • De maan en de sterretjes slaapwel te wensen
  • De zon te verwelkomen door er een liedje voor te zingen
  • Opnieuw naar de xylofoon te luisteren

8u30: Uw kindje mag gaan spelen met het aanwezige speelgoed terwijl wij aan tafel de groentjes snijden. De kinderen die dit wensen, mogen ons helpen door bijvoorbeeld de groentjes in de pot te doen. Na het helpen bij de groentjes, mogen de kindjes ons ook steeds helpen met het plooien van de was.

9u30: Samen met de kindjes ruimen we het speelgoed op en gaan we aan tafel zitten voor onze ochtendhap.

9u45: Alvorens we aan het fruit beginnen, zingen we het liedje “Smakelijk eten” en zeggen we nog een spreuk. We snijden het fruit aan tafel en de kindjes eten het fruit dat wordt aangeboden. Na het eten van het fruit wordt er ook gedronken. We sluiten onze ochtendhap af met een spreuk.

10u: We verschonen alle kindjes.

10u30: We doen, al zingend, onze jasjes en laarsjes aan en maken een wandeling langs de bewoners van het rusthuis, het hout atelier, de kippen, vissen en paarden...

11u30: We doen onze jasjes en laarsjes uit en wassen onze handjes. We dekken de tafel en gaan op onze stoeltjes zitten, klaar om te eten!

11u40: We zingen het liedje “Smakelijk eten”, zeggen onze spreuk en kunnen dan starten aan onze warme maaltijd. Na de maaltijd wordt er gedronken en weer afgesloten met een spreuk.

12u10: De kindjes gaan nog even spelen terwijl we de tafel afruimen.

12u15: We verschonen alle kindjes en maken ze klaar voor hun middagdutje.

14u15: De kindjes worden in volgorde van wakerworden verschoond en terug aangekleed.

14u30: De kindjes krijgen nog wat lekkers te eten zoals pudding, havermoutpap, griesmeelpap, platte kaas,…

15u: De kindjes mogen opnieuw gaan spelen, binnen of buiten, en één voor één worden ze afgehaald. En wuiven we hen uit met "tot morgen!"

18u: De dag binnen ‘De Sterrelichtjes’ wordt afgesloten.

Uiteraard wordt er bij ons rekening gehouden met elk kind als individu. Wanneer uw kindje de gewoonte heeft om meermaals per dag een dutje te doen of misschien zelfs geen dutjes meer nodig heeft, wordt deze gewoonte ook bij ons overgenomen. Wanneer uw kindje nog flesjes, fruitpap,… eet, krijgen ze dat ook bij ons op het uur dat zij dit wensen!